Despre noi

Echipa de conducere

Dorim să fim prima alegere în această industrie şi punem la dispoziţia clienţilor experiența şi dedicarea echipei noastre de profesionişti.

Manager General / CEO

Ciprian BIDAŞCĂ


Director economic

Daniela BOBUTANU


Director Producție

Ionuţ Dan PRONCIAC


Inginer proiectare

Camelia POMIRLEANU


Testimoniale

de la clienții noștri

ISTORIC

Furnizăm produse de top din 1972
 • 1972ÎNFIINŢAREA IUPS

  IUPS a fost pusă în funcţiune în 1972, având ca profil de fabricaţie execuţia de utilaje şi piese de schimb pentru industria textilă.
 • 19751975 – IUPS

  În 1975 la profilul iniţial de fabricaţie se adaugă producerea de utilaje pentru deformare plastică (prese de 6.3tf ÷65tf) şi o foarfecă mecanică pentru debitat profile (FP14).
 • 1979DEZVOLTAREA CONTINUĂ

  În 1979 începe asimilarea producţiei de pompe, activitate care s-a dezvoltat continuu.
 • 1985PRODUCŢIA DE POMPE

  În 1985 încetează fabricarea de maşini textile, producţia de bază devenind pompele, iar în paralel se fabricau și maşini de deformare plastică şi diverse piese de schimb.
 • 1990MECANEX

  Încă de la înfiinţare, Mecanex a dispus de tehnologia necesară pentru a produce şi executa o gamă variată de echipamente şi agregate, piese turnate şi prelucrate, cu utilizări în diferite domenii.
 • 2001PRIVATIZARE – INTEGRALĂ

  Mecanex a fost privatizată integral în aprilie 2001, demarând un amplu proces de reorganizare şi retehnologizare, care a avut ca principale obiective creşterea flexibilităţii producţiei, a calităţii produselor şi lărgirea gamei de fabricaţie.
 • 2010EXTINDEREA GRANIŢELOR

  În ultimii ani, firma noastră a reuşit să intre şi pe piaţa Uniunii Europene, distribuind către firme din țări ca Austria, Germania şi Italia.
 • 2014ÎMBUNĂTĂŢIREA CONTINUĂ

  Începând cu luna noiembrie 2014, Mecanex investeşte în dezvoltarea capabilităţilor – capacitatea de turnare a primului cuptor crescând de la 800 la 1200 kg. De asemenea, s-a achiziţionat o nouă maşină automată de împuşcat miezuri Laempe LL10, care creşte productivitatea execuţiei de miezuri şi îmbunătăţeşte calitatea suprafeţelor produselor finite.

CERTIFICĂRI

Furnizăm produse de top din 1972

Clienții ne recomandă

Despre noi

OMV Petrom S.A. România

Colaborările cu Mecanex au fost de succes de-a lungul timpului. Mecanex își dedică întreaga echipă de ingineri pentru a oferi soluții și produse de înaltă calitate într-un timp scurt și favorabil clientului. OMV Petrom – România recomandă Mecanex cu încredere!

Laurențiu CRĂCIUN

Procurement Expert
Despre noi

ArcelorMittal S.A. România

Compania Mecanex este unul dintre furnizorii noștri de pompe și piese prelucrate cu care am colaborat cu succes mulți ani la rând și pe care ne putem baza oricând în viitor. Profesionalismul și dedicarea echipei se concretizează în produse și servicii de calitate europeană. Recomandăm compania Mecanex - Botoșani, Romania cu încredere!

Siomara PATKO

Buyer for Mechanical Standard Spares